Op zaterdag 11 Februari hielden we onze koordag. Om 9u30 begonnen we met de opwarming. Jawel, hoofd en schouders losmaken (af en toe gekraak hier en daar), elkaar een massage geven en inzingen. Het hoort er allemaal bij.

We vlogen er meteen in met het requiem van Fauré. Een prachtig werk maar niet simpel om aan te leren. De concentratie was wel bij iedereen aanwezig en dus hebben we heel wat kunnen doornemen. Na intensief gewerkt te hebben aan het Kyrie hielden we een eerste pauze. Een kopje koffie met een cupcake, wat bijpraten… Na de pauze repeteerden we vlijtig door aan het requiem.

Intussen was het al middag en hielden we opnieuw een pauze. Tijd om de innerlijke mens te versterken. Terwijl we stonden aan te schuiven voor een lekker bord soep zongen we nog even Aller Augen. De bokes met soep hadden gesmaakt. Na de maaltijd (en een wandeling) begonnen we aan de tweede helft en maakten een kringetje (van jongens en van meisjes) :) Een andere opstelling zorgde toch wel voor een verhuis. Het was even wennen maar wel een goede oefening om te werken aan de koorklank, om zo een mooi geheel te krijgen bij het prachtige Abendlied. Naast een andere stem gaan staan, blind zingen, vrouwen en mannen tegenover elkaar zetten,…we hebben het allemaal gedaan. Leuke oefeningen met de bedoeling dat we bewuster op elkaar afstemden.

Na het Abendlied hebben we het Wie der Hirsch naar boven gehaald en aandacht besteed aan de afwerking. Daarna was het tijd voor een namiddag pauze. Het laatste deel hebben we Fauré nog eens hernomen, ja dat stuk van voormiddag nog eens opfrissen natuurlijk. Met Fauré in ons hoofd gingen we allen naar huis. Het was een enorm leerrijke en vooral fijne koordag.

Bekijk alle foto’s op flickr of facebook