Op Zondag 1 April gaven we een heus passieconcert in de kerk van Tervant. Een concert waarbij het lijden maar ook de hoop centraal stond, opgedragen aan de slachtoffers en alle betrokkenen van het busongeval in Zwitserland. Enkele vocale klassiekers waaronder het Requiem(Mozart, Fauré) stonden op het programma. Dit alles werd begeleid door een professionel muziekensemble met o.a. Kris Vuylsteke, die je misschien nog kent van ons concert ‘Net iets anders’ in de Muze.

De vele repetities en het harde werk hebben hun vruchten afgeworpen. Het was een subliem concert met topmuziek door o.a. het muziekensemble en de soliste. De akoestiek in de kerk was zeer goed. Maar ook Exsultate heeft op professionele wijze en met de nodige concentratie, gezorgd voor topkwaliteit en ‘kippenvelmomenten’, het was genieten…We hebben van verscheidene mensen binnen en buiten onze kennissenkring positieve reacties mogen ontvangen. De afwezigen hadden ongelijk. Een dikke proficiat aan ieder van jullie is zeker op zijn plaats!
Kris Vuylsteke schreef het volgende op onze facebook pagina:

“In naam van Ann-Marie, Vera , Jules en ikzelf hartelijk dank voor de samenwerking en proficiat voor het concert. Veel succes in alles wat jullie in de toekomst ondernemen. Hou me zeker op de hoogte. Kris klarinet.”

En een citaat uit Bruno’s mail aan de koorleden:

“Voor een deel van ons trouw publiek was de lokroep van de Ronde te groot om de stap naar Tervant te wagen, maar …. er waren ook verschillende nieuwe toehoorders:  uiteraard een aantal mensen van Tervant, maar ook van Peer, Leopoldsburg, Lummen, St-Truidenen zelfs Lanaken…Verschillenden onder hen hebben met aandrang gevraagd om hen op de hoogte te houden van volgende concerten. Mooi toch als we erin slagen om stap voor stap ons publiek uit te breiden door telkens een mooi concept te brengen. Ook deze keer voelde ik me na het concert een “bijzonder gelukkige & fiere dirigent”. Wat is het fijn om zulke enthousiaste zangers te mogen leiden!!! Daarom: dankjewel voor al die inspanningen en de repetities van de voorbije weken, dank je wel voor zovele mooie muzikale momenten.”

Je kan het (bijna volledige) passieconcert bekijken op youtube. Dankzij Louis!