Men beloofde het publiek een spektakel. En wat voor een spektakel. Zowel koor, orkest als publiek hebben enorm genoten van deze uitvoering. We gaan er er niet teveel over schrijven maar laat het volgende artikel voor zich spreken:

“Het evenement groeide uit tot een even unieke als onvergetelijke feestavond. De ruim tweeduizend aanwezigen luisterden ademloos naar de magistrale en ruim één uur durende uitvoering van Carmina Burana, het monumentale meesterwerk van Carl Orff. De onuitgegeven formatie van honderd muzikanten, tweehonderd Limburgse koorzangers en –zangeressen én solisten Martine Reyners, Robert Luts en Koen van Agtmael leverde samen een machtig mooi concert af. Het publiek genoot tot de allerlaatste noot van het muzikale topspektakel. Synoniemen schoten tekort om de prestatie onder woorden te brengen. Imposant. Fenomenaal. Topklasse. Nooit eerder in Maaseik meegemaakt…. ,‘Klinken op Fortuna’ liet werkelijk niemand onberoerd.”
– Uit: Het Belang van Limburg

Nog een artikel: Koor & Stem

En een brief van een tevreden voorzitter:

In naam van het bestuur en de muzikanten een dikke proficiat voor het prachtige eindresultaat dat meer dan 2000 muziekliefhebbers hebben mogen genieten. Ik heb vele woorden van lof in ontvangst mogen nemen. Vele pluimpjes die jullie terecht op jullie hoed mogen steken. Bedankt voor de prachtige samenwerking tussen koren en orkest met een schitterende resultaat. Wij hebben samen alles er uit gehaald; amateurs op topniveau… bravo. Mag ik jullie uitnodigen alle koorleden een dikke proficiat te wensen voor het bereikte resultaat. Knap werk van iedereen waarvoor dan ook alle woorden van lof. Het was mij zeer aangenaam om met jullie dit mooie project uit te werken en ik kijk er alvast naar uit om in de toekomst nog mooie muziekspektakels met jullie te kunnen realiseren. Nogmaals een dikke proficiat aan dirigenten en alle uitvoerders! – Willy, voorzitter Koninklijke Harmonie De Voortgang St.-Cecilia

Enkele reacties van zowel zangers als luisteraars.

 

“Het was heel indrukwekkend, voor 2000 mensen zingen, toch wel speciaal!”

“Ik blijf maar zingen…….”

“Fantastisch! Voor herhaling vatbaar, maar niet morgen hé!”

“Proficiat met uw prestatie. Wat blijft dat toch mooi en indrukwekkend. Carmina wordt steeds mooier.”

“Mijn familie en vrienden hebben voor het eerst Carmina live gehoord en vonden het een unieke ervaring. ‘Dit maak je niet vaak mee.’ ‘Geweldig goed’ Een indrukwekkend massaspektakel’ … De lovende woorden konden niet op….”

“Na enkele keren de Carmina meegezongen te hebben was ik toch diep onder de indruk van deze uitvoering. Het geheel was af. Zingen voor 2000 man (met staande ovatie!) en als afsluiter You’ll never walk alone…kippenvel. Een sfeervol spektakel!”

“Het was geweldig, knappe prestatie”

“Dikke proficiat voor iedereen. Het was super !! Wij hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut!”
“DE CARMINA” was weer schitterend! Een zalige verbondenheid,een prachtige samenwerking,proficiat voor ons allemaal!Vond de samenwerking met LUDO ook leerrijk! Héél fijn, en zeker voor herhaling vatbaar hé BRUNO!?”
Alle foto’s van de uitvoering vind je hier !!
Foto’s van de repetities hier !