Ons dubbelconcert met het Kathedraalkoor Hasselt zit er al even op. Maar nagenieten doen we nog steeds. Beide concerten konden rekenen op een goede opkomst. Na het concert in de kathedraal van Hasselt kregen we een staande ovatie. Een mooi teken van waardering.  onze samenwerking met het Kathedraalkoor viel duidelijk in de smaak. We mochten dan ook verschillende positieve reacties ontvangen. Ik laat deze dan ook voor zich spreken :-)

Iedereen heeft ervan genoten.

Het publiek…

“Prachtig concert! Proficiat! Ik heb ervan genoten.”

“Subliem en tot in de puntjes verzorgd”.

“Indrukwekkend”.

“Een topprestatie en iedereen zo geconcentreerd en toch zo ontspannen”.

Een fervente kenner en beluisteraar van klassieke muziek, bijna tot tranen toe bewogen: “dit moment nemen ze mij nooit meer af, geweldig, groots”.

 

De presentator…

Fred Brouwers, die haast wekelijks professionele concerten presenteert, vertelde zonder blikken of blozen dat hij dit één van de mooiste uitvoeringen van het requiem vond die hij ooit had gehoord. “Een intense en warme muzikale beleving die ik zelden heb gehoord” zei hij. “Dit was van professionele klasse!”.

Projectzangers…

“Deze intense periode, vanaf 12 augustus  met als toppunt de twee uitvoeringen heeft in mij ontzettend veel positie energie

losgemaakt die ik waarschijnlijk nog lang zal meedragen. Nogmaals aan allen een heel dikke proficiat en misschien tot binnenkort bij een volgend project.”

“Twee avonden waarop ik mij een ander mens voelde…”
Onze dirigent…

In paradisum deducant angeli …. Chorus angelorum ….

Ik zit nog steeds heerlijk na te genieten van dit intense maar o zo prachtige muzikale weekend!!!

 

Samen met het kathedraalkoor, orkest en solisten zijn we er in geslaagd om ons publiek een subliem en uitzonderlijk concert aan te bieden.

Zonder twijfel mogen we dit project als een van de muzikale hoogtepunten beschouwen van de voorbije 10 jaar.

We hebben onze muzikale lat alweer een heel trapje hoger gelegd.

Na het concert voelde ik me een “bijzonder gelukkige & fiere dirigent”, want zo vele mensen zijn me na het concert komen vertellen hoe zeer het concert hen ‘echt geraakt’ had.

Tot tranen toe !!!

Er waren heel wat muzikanten en dirigenten op het concert en ook zij waren vol lof over de sublieme koorklank, de expressiviteit van het koor, sublieme fraseringen en de bijzonder duidelijke articulatie. (zeker in Berkenbos).

Dikke proficiat aan de alten en de tenoren met hun “offertoire” !!!

Sopranen klonken hemels bij het Sanctus en het In Paradisum en de bassen hebben ervoor gezorgd dat het geheel de nodige ‘body’ en ondersteuning kreeg.

Romain en Astrid hebben spontaan allebei gezegd: “laat maar weten wanneer je nog solisten nodig hebt. We komen !!!”

Daarom aan jullie allen:

dank je wel voor al die inspanningen, voor het geduld en al de repetities van de voorbije maanden,

dank je wel voor zovele mooie muzikale momenten dit voorbije weekend.

 

ALLE FOTO’S KAN JE HIER BEKIJKEN!

P.S. reacties kan je nog altijd achterlaten in ons gastenboek of op facebook!