150 stemmen, 3 talen, 1 geluid, 1 koor. De koren Exsultate Heusden, Musica Cantica Eupen en Les Bengalis de Liège organiseren ‘de tournee van de 3 gemeenschappen’. Een symbolisch koortreffen tussen 3 regio’s want muziek kent geen (taal)grenzen. Deze verbondenheid staat centraal tijdens dit uniek project. Een niet te missen groots koorconcert waarvan de uitvoeringen zullen plaatsvinden in Eupen, Heusden, Luik en Brussel. Op het programma staan bekende koorklassiekers en liederen gezongen in verschillende talen met o.a.• O FORTUNA uit de Carmina Burana
• Gloria van Vivaldi
• Hallelujah van Händel
•… (en vele andere)Een muzikale uitdaging, want de koren zullen naast hun eigen programma, zich wagen aan het repertoire van de andere koren en dus zingen in een andere landstaal. Een duivels koorproject maar samen zullen we scoren als één gemeenschap!De uitvoering in Heusden zal plaatsvinden op zondag 22 juni om 16u in de Sint-Valentinuskerk van Berkenbos. Nadien is er een gezellig samenzijn in ‘Ons Huis’ en de mogelijkheid om samen met de koren te supporteren voor de Rode Duivels!

 

affiche3regio3regiotekst-page-001