Op dinsdag 6 januari gaven wij een benefietoptreden in het Rode Kruisopvangcentrum De Bark. Op die manier konden de bewoners, die meestal asielzoekers zijn, ook eventjes genieten van het kerst- en nieuwjaarsgevoel.

We brachten kerstliederen in verschillende talen. In sommige landen waar bewoners afkomstig uit zijn, wordt geen kerst gevierd of is een koor iets onbestaand. De bewoners reageerden eerst wat aarzelend maar niet veel later zat de sfeer er goed in. Dirigent Bruno zorgde voor interactie door instrumenten naar boven te halen waarop ze zelf konden meespelen. Er werd niet alleen gezongen maar ook geklapt en gedanst. Het was één groot multicultureel feest.

Nadien klonken we samen op het nieuwe jaar tijdens een gezellige nieuwjaarsreceptie.

 

ALLE FOTO’S VAN HET OPTREDEN EN DE NIEUWJAARSRECEPTIE VIND TERUG IN ONS ALBUM:

KLIK HIER

Enkele Artikels:

Internetgazet Heusden-Zolder
Het Belang van Heusden-Zolder