In naam van Bruno en het bestuur, een dankbrief voor alle leden, toeschouwers en iedereen die meegewerkt heeft aan dit concert voor en achter de schermen.

_DSC7340

ALLE FOTO’S VIND JE HIER TERUG!

‘Gloria!’ wat een concert! We hadden een feest beloofd om nooit te vergeten. En uit de reacties blijkt dat we velen geraakt hebben met onze muziek. De afwezigen hadden ongelijk. Maar liefst 480 toeschouwers in een volgelopen Sint-Valentinuskerk. Een grande finale met staande ovatie waarbij het publiek het bisnummer ‘Canticorum’ uit volle borst meezong. Kippenvel! Wat kan een jarig koor nog meer wensen :-) Een mooi verjaardagscadeau niet?  Maar er is meer…een echt cadeau. Koor & Stem Limburg overhandigde ons een mooi aandenken. We hebben het feestjaar alvast schitterend ingezet.

De voorbije 6 maanden waren zeer intensief.  Dat kan iedereen die betrokken was bij het concert beamen. Het was een gigantische uitdaging zowel op artistiek als organisatorisch vlak. Het ‘Gloria’ van Vivaldi is een groots werk, het vergde van iedereen een serieuze inspanning. Zo hebben we naast onze wekelijkse repetities, ook partijrepetities ingelast en zaten vele koorleden thuis (onder de douche? in de auto?) te repeteren aan de hand van oefenmateriaal. Naast het Gloria mochten we ook onze andere stukken niet uit het oog verliezen, ook deze stukken verdienden de nodige afwerking.  Het eindresultaat op 25 oktober was een staaltje van 6 maanden doorzettingsvermogen, toewijding, concentratie en discipline.  EEN DIKKE PROFICIAT AAN ALLE LEDEN EN PROJECTZANGERS!!  Jullie mogen trots zijn op jullie prestatie!
Het concert is voorbij maar we hebben er veel bij gewonnen. Een tevreden publiek, een nieuw publiek, verbroedering met oud-leden/andere koren,… Maar ook oud-leden die terug de zangmicrobe te pakken kregen en enthousiast waren over hoe we er nog steeds ‘staan’, kwalitatief en als een hechte groep met een gezamenlijke liefde voor muziek. Bij de heren mochten we een oud-lid verwelkomen. We mogen zeker spreken van een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Exsultate.

Graag wil ik ook de mensen bedanken die meegeholpen hebben voor en achter de schermen. Met in het bijzonder bestuur die deze organisatie op zich heeft genomen. Elk bestuurslid heeft zich met hart en ziel ingezet. Van decoratie tot partituren,… Het hele draaiboek ga ik jullie besparen. Iedereen mag gerust weten dat er veel komt bij kijken. Mails om 2u ‘s nachts, last-minute veranderingen en andere onvoorziene omstandigheden: zij trotseren het allemaal.  Een DIKKE PROFICIAT voor het bestuur! Dank voor jullie onvoorwaardelijke inspanningen.
Voor en achter de schermen hebben we mogen rekenen op vele mensen. Deze mensen hebben we ook tijdens het concert in de bloemetjes gezet maar ik wil IEDEREEN nog eens ongelofelijk hard bedanken. Onze twee geluidstechniekers, onze concert coördinator (die dit voor de eerste keer goed gedaan heeft en nog eens mag doen ;-)), onze presentatrice,….. al onze helpers voor-tijdens-na het concert. Maar ook onze muzikale gasten: alle solisten, het Hasselts Symfonieorkest voor hun prachtige muzikale bijdrage en de kippenvelmomenten. Uiteraard ook Guido Leenders onze pianist en onmisbare waarde. En tot slot Bruno Sprengers om telkens het beste uit Exsultate te halen. Voor zijn enthousiasme, gedrevenheid en artistieke ideeën. Om Exsultate te doen schitteren en onze muzikale grenzen te verleggen… BRAVO!! BEDANKT AAN IEDEREEN!!

En natuurlijk dank aan al onze TOESCHOUWERS,  familie, vrienden en kennissen voor hun steun, luisterbereidheid, geduld… Bedankt om samen met ons op weg te gaan en te genieten van al het mooie dat muziek ons te bieden heeft!! En dank aan alle SPONSORS die dit concert mogelijk gemaakt hebben.

Hieronder enkele reacties die we mochten ontvangen via mail, sms, Facebook…Bedankt!! Dat is nagenieten. Reacties nog steeds welkom ;-)

De zangers en zangeressen van Exsultate gaven werkelijk het beste van zichzelf, de solisten maakten indruk en het Hasselts Symfonie-orkest bood een prachtige muzikale omkadering. De Valentinuskerk was helemaal volgelopen voor dit concert, het enthousiaste publiek toonde zijn appreciatie door het bisnummer mee te zingen. – Internetgazet Heusden-Zolder

~

Ik kan dit alleen maar beamen. Wat een schitterend feestconcert was dat! Ik ben dan wel geen schepen van cultuur meer, maar toch ben ik nog steeds ongelooflijk trots op jullie! Dikke proficiat!

~

Hier mocht ik gisteren van genieten! Heerlijk! Prachtig! Wat een mooie stemmen! Geweldig orkest met toch wel veel jonge mensen. Solisten met mooie stem! Prima dirigent! Het plaatje was compleet! Proficiat! Dank aan m’n vriendin, Ariane, die me uitnodigde én trakteerde op deze mooie gebeurtenis!

~

Het was dan ook formidabel ! Een dikke proficiat !

~

Proficiat met uw prachtige uitvoering. Dat was nu eens Exsultate op zijn best. Met orkest kwam het koor nog meer tot zijn recht. Wij hebben er van genoten. Astrid Stockman bracht een emotievolle uitvoering van Mozarts’ Laudate Dominum, mijn lievelingsmelodie.

~

Proficiat aan iedereen! Het was mooi!

~

Prachtige opvoering! Proficiat allemaal!!!!!! Ik heb ervan genoten.

~

Dat concert was echt semi-professioneel. Echt uitzonderlijk goed.

~

Ik wou je even zeggen dat het gisteren een heel mooie, fijngevoelig optreden was. Ik was soms tot tranen toe bewogen. Ook dat jullie Lut (Diliën) vernoemde raakte me. Sympathiek.

~

Dit feestconcert heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen! Hemels was dat! Nog meer respect en bewondering heb ik, en ik had er al zoveel. Een superproficat van een ontroerde toehoorder.

~

Een mail om jullie te bedanken voor de fijne zondag. Het was een mooi initiatief van u Daniëlle!  We hebben echt genoten van de muziek en de “ambiance” er rond.

~

Dat moet een enorm fijn gevoel geven als je een schakeltje mag zijn in zo’n prachtig geheel. Het was een stijlvol concert met klasse. Vele kippenvelmomenten beleefd.

~

Ook Valentijn Ten Haaf en zijn vrouw waren heel enthousiast over de samenwerking met Bruno. Het was altijd een droom van hem geweest om met een dergelijk koor te kunnen samenwerken.

~

Er is maar een woord voor: GRANDIOOS!!!!!!!!!! Echt het was heel mooi, een heel mooi programma. Wij hebben in elk geval echt genoten. Ge moet het maar doen, bijna twee uur prachtige muziek maken. Een dikke proficiat.