Op zondag 27 december gaf het koor Exsultate samen met tiener- en jeugdkoor Villanella uit Laakdal-Geel een dubbelconcert met als thema ‘El Cant Dels Ocells’, het lied van de vogels. Een universele lokroep naar vrede. De twee uitvoeringen waren zo goed als uitverkocht.

Voor de gelegenheid werd de Sint-Valentinuskerk omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal met kleurrijke belichting. Op het programma stonden kerstliederen uit alle windstreken, populaire kerstnummers en ook liederen met een zuiderse insteek. Ook interactie met het publiek stond centraal. Dirigent Bruno Sprengers nodigde iedereen uit om mee te zingen. Villanella zorgde voor zang en dans met een eenvoudige maar expressieve choreografie. Het was een heuse performance van top niveau. Met hun engelenstemmen brachten zij iedereen in vervoering. Het publiek gaf oren en ogen de kost. Beide concerten werden afgesloten met samenzang en dans gevolgd door een staande ovatie.

Voor mezelf, in de bijna 10 jaar dat ik lid ben van Exsultate, één van de mooiste kerstconcerten tot nu toe.

ALLE FOTO’S VIND JE HIER TERUG:

sized_012 (2)

 

El Cant Dels Ocells – Kerstconcert 2015
“één van de mooiste kerstconcerten”

Het Belang van Limburg
Het publiek gaf oren en ogen de kost. Beide concerten werden afgesloten met samenzang en dans gevolgd door een staande ovatie. (Lees meer)

 

Nieuws Heusden-Zolder
Kerstliederen en andere zuiderse melodiën gebracht in een hedendaagse klassieke uitvoering dat alleen Exsultate samen met Villanella kan brengen. (lees meer)

Internetgazet Heusden-Zolder
Voor een gevulde Sint-Valentinuskerk hebben het koor Exsultate en het tiener- en jeugdkoor Villanella deze namiddag hun eerste kerstconcert gegeven. (lees meer)

Dankwoord 

Wauw, dit kerstconcert was gewoon af. Voor publiek en koor genieten tot de laatste noot. We hebben heel veel positieve en mooie reacties mogen ontvangen. We mogen toch wel zeggen dat we meer dan het beste van onszelf hebben gegeven en dit was merkbaar te horen en te zien! De combinatie met Villanella was een zeer geslaagde formule. De variatie, afwisseling, choreografie, liedjes keuze, belichting, sfeer, samenzang,…de balans tussen Villanella en Exsultate, tussen het instrumentale en samenzang….viel bij iedereen in de smaak. Het publiek was zeer tevreden en dat bleek ook uit een unaniem staande ovatie…twee keer na elke uitvoering. In de – bijna 10 jaar – dat ik lid ben van Exsultate vind ik dit persoonlijk één van de mooiste kerstconcerten. Zelfs de dirigenten hebben het concert afgesloten met jawel, een vreugdedansje ;-)

Ik wil IEDEREEN, ALLE medewerkers voor en achter de schermen bedanken! De techniekers, onze coördinator, KWB ploeg, helpers aan inkom,….Voor hun enthousiasme, inzet en hulp! Ook dank aan het bestuur: voor de partituren switch tussen de snel opeenvolgende projecten, de mooie decoratie in de kerk en in de zaal, enz…teveel om op te noemen. Kortom dank voor jullie onvoorwaardelijke inzet!

Dank aan Villanella voor hun waardevolle bijdrage en de samenwerking! Ik ben alvast fan. Fijn dat wij mochten meegenieten van deze engelenstemmen. Ook dank aan onze onmisbare muzikanten voor hun muzikaliteit en professionaliteit.

En natuurlijk dank aan alle leden voor hun inzet, concentratie en flexibiliteit! De laatste maanden waren intensief. Na ons Gloria concert zijn we blijven doorgaan met tussendoor het voorprogramma van Boychoir in de Muze, St.-Ceciliaviering, koordagen, extra repetitie en de nachtmis. De laatste week werden velen van ons geveld door verkoudheid, kopvalling, stemverlies,…maar eind goed al goed!
Een dubbelconcert is ook niet te onderschatten. Zeker om de concentratie te bewaren tussen de twee concerten en de ‘knop’ terug om te schakelen bij aanvang van het tweede concert. Aan iedereen een DIKKE PROFICIAT!

Dank aan Bruno, ondertussen al 10 jaar dirigent van Exsultate. Telkens slaagt hij erin om zichzelf te overtreffen. En op artistiek vlak is dit kerstconcert toch wel – zonder te overdrijven – het levende bewijs hiervan. Ook het praktische: uitschrijven partijen, arrangementen, orkestrepetities, afspraken met Villanella,…er komt meer bij kijken dan enkel dirigeren. Ik val in herhaling maar een welgemene en verdiende DANK U WEL.

Tot slot, last but not least. Dank aan het publiek voor jullie luisterbereidheid, steun en enthousiasme, de interactie tijdens het concert…Muziek brengt mensen samen maar ook samen kunnen genieten van muziek, het blijft een belevenis.

Hopelijk ben ik niemand vergeten. Daarom dank aan jullie allemaal!

En dan nu de reacties. Bedankt om te reageren, we zijn blij te horen dat jullie hebben genoten. Was jij er ook bij? Reageren kan nog steeds via Facebook of mail: webmasteratexsultatedotbe  (webmasteratexsultatedotbe)  

Dit was werkelijk een concert van de bovenste plank, zeker ook door het optreden van het koor Villanella. Volgens sommige specialisten zelfs beter dan Scala. Dat wil toch wat zeggen!!!
~
Schitterend concert , we hebben ervan genoten met hart en ziel!
~
Het was ongelooflijk, super mooi! De muziekkeuze al om te beginnen en dan al die prachtige stemmen. Dat tiener- en jeugdkoor erbij! De manier waarop het gebracht werd! Dit is eigentijds! De tijd vloog voorbij! Heb me geen seconde afgevraagd hoe laat het was. Had spijt toen het afgelopen was. Dit was genieten met heel mijn hart! Proficiat aan jullie allemaal!
~
Dag Bruno, het was een echte mooie opvoering! Proficiat hoor! En Suzy was
ook super! Ik heb er echt van genoten en de jongere stemmetjes waren ook
SUPER mooi! Kan je daar geen geheel van maken? Ik heb natuurlijk goed mee
gezongen en had nadien al keelpijn…mijn stembanden zijn dus al aan het
verslijten! Wens uw muzikanten ook maar een dikke proficiat want dat was ook
heel mooi!
~
Beste Bruno.
Ik heb gisteren de avondvoorstelling van jullie kerstconcert bijgewoond.
Langs deze weg wil ik je dan ook graag feliciteren met de prachtige
opvoering. We hebben er echt van genoten. Ook het kinderkoor was echt
ontroerend.
~
Hallo. Ik was met een vriendin komen kijken en ik heb geen seconde spijt gehad. Het was heel goed, de 2 koren samen en apart waren fantastisch! Bedankt dat je mij had uitgenodigd!
~
Wij waren laaiend enthousiast en zijn met een “warm hart” naar huis gegaan.
Het afwisselend programma, de prachtige kinder- en jeugdstemmen en de mooie liederen door Exsultate hebben ons hart gestolen. Sommigen van ons vonden het één van jullie beste concerten. Zelfs zij die jullie voor het eerst hoorden, beloofden volgend jaar terug te keren.
~
Geweldig genoten en dat in onze eigen parochiekerk Berkenbos .Proficiat aan al de deelnemers van dit prachtig Kerstconcert!
~
Het was prachtig!
~
Ik werd via facebook uitgenodigd door mijn nichtje die bij de sopranen zingt.
Het was de eerste keer dat ik naar een concert van Exsultate ging.
Ik was aangenaam verrast! Heel mooi! Mijn moeder en tante waren tot tranens toe ontroerd tijdens ‘Susa nina’. Kippenvel!
~
Supermooi concert !! Prachtige samenzang en hoge kwaliteitsmuzikanten… TOP!!!
~
Ik kan je alleen maar bijtreden! Ook de muziekkeuze vind ik meer dan geslaagd!
Het tiener-en jeugdkoor gewoon schitterend ook! Ik heb geweldig genoten! Dit is klasse he!
~
Heerlijk concert met 2 topkoren. Proficiat!!!