De voorbije weken zijn we terug in de tijd gestapt. Nog twee voorstellingen en het zit erop.
We hebben met trots deel mogen uitmaken van De Groote Rappel. Een groots opgezet muziek/theater spektakel in Leopoldsburg dat de geschiedenis van de garnizoensstad Leopoldsburg op een spectaculaire manier tot leven brengt. En zelfs deze omschrijving kan de beleving van de 12 voorstellingen niet omvatten. Exsultate vormde samen met andere koren uit de regio het ‘Groote Rappel koor’. Voor de koorleden was dit project geen evidentie en een grote tijdsinvestering. Maar het enthousiasme werd met elke voorstelling groter en groter net als de voldoening. We hebben in totaal zo’n 24 keer (telkens 2 kerkscènes per voorstelling) onze feestelijke muziek gebracht. Maar ook ons bos tafereel was een succes (zie foto’s). Het hoogtepunt van onze deelname was toch wel dat we mochten optreden voor hoog bezoek (premier, ministers, Prins de Merode). Daarnaast was het fijn om te ‘verbroederen’ met andere koren en samen te zingen. Wij zijn nog aan het nagenieten!

Aan IEDEREEN een DIKKE proficiat!! Pers en publiek waren zeer lovend en onder de indruk. En natuurlijk DANK U Bruno (oprichter en dirigent van het Groote Rappel koor) voor uw geduld, inzet en enthousiasme. En om telkens mooie projecten te verwezenlijken. Deze ervaring nemen ze ons niet meer af!

Ik verwijs graag naar mijn ander artikel op de website van Koor en stem Limburg voor een beknopte uitleg en de rol van het koor: http://koorenstemlimburg.be/default.aspx?p=2437

Bekijk ALLE 289 (!) sfeerfoto’s (repetities, briefing, kerk, bos)
in het online album van Exsultate.
Bedankt aan de fotografen: Sonja Bruggeman, Hilda Lodewijks, Walter Vercampt.

DSC05996
En natuurlijk de reacties spreken voor zich. :-)

“NOOIT gedacht dat een koor van 70 zangers zo’n overweldigende indruk op mij zou laten. Ik dacht dat ik in de hemel vertoefde” – Eerste minister“FENOMENALE koorklank & dat met koren uit de regio Leopoldsburg:  1000x proficiat aan de zangers !!! ” – Jo Vandeurzen

“Het was alsof ik in Westminster Abbey zat tijdens de huwelijksplechtigheid van Kate & prins William met het King’s College Choir. Meerder malen een krop in de keel gehad!” – Prins de Merode

“Dit RAPPELkoor MOET gewoon voortaan jaarlijks het TE DEUM op 15 november komen opluisteren. Het zal een jubelfeest worden voor heel Leopoldsburg & de militaire gemeenschap!”  – 2 voormalige brigade commandanten van het garnizoen

“In 2014 heb ik de megaproductie 14-18 van studio 100 gezien, deze voorstelling moest er niet voor onderdoen, geweldig wat deze honderden vrijwilligers gerealiseerd hebben.”

“Ongelooflijk prachtig gedaan! Zo sterk!! Van harte een héle dikke proficiat aan iedereen!! Dit is échte “klasse”!!”

“Proficiat aan al de mensen die dit gerealiseerd hebben! Het was overweldigend, knap, amusant, intens,… Het werd prachtig gebracht door een zeer gevarieerde crew. Van klein tot groot, van jong tot oud, van figurant tot … Dankjewel voor dit geweldig spektakel! Toch wel een extra dikke pluim voor de mooie muziek en prachtige zang!”

Enzovoorts….!!! Dit is slechts een greep uit…voor meer reacties zie ook:
https://www.facebook.com/DeGrooteRappel/reviews/