Exsultate wenst u en uw familie
~ PRETTIGE FEESTDAGEN ~

Dit was “On this shining night” – Kerstconcert 2016

Het Belang van Limburg
Samen het koor bracht Petticoat een mooi kerstverhaal. Als afsluiter zong iedereen samen en werd er zelfs gedanst met als kers op de taart, een staande ovatie. (Lees meer)

Nieuws Heusden-Zolder
Gisteren werd voor een uitverkochte Sint Willibrordus kerk in Heusden centrum een kerstconcert gegeven door Exsultate & Petticoat. (lees meer)

Internetgazet Heusden-Zolder
Het kerstconcert van het koor Exsultate en de meisjesgroep Petticoat in de Sint-Willibrorduskerk lokte meer dan 600 toeschouwers. (lees meer)

DANKWOORD BRUNO

Het is haast een jaarlijkse traditie geworden maar opnieuw een “welgemeend” dank je wel voor deze wondermooie uitvoering. Na het kersconcert met Villanella in 2015 dacht ik: “nog een trapje hoger lukt niet meer … en toch … moet ik opnieuw mijn mening herzien!

Met z’n allen zijn we er opnieuw in geslaagd om het publiek een mooi, verfrissend – en bij momenten een “echt ontroerend” kerstconcert aan te bieden.

Proficiat aan jullie allen voor :

–       de opperste concentratie
–       het goede oogcontact : PROFICIAT MANNEN!!
–       een mooie koorklank, koorbalans en sterke dynamieken

Op enkele jaren tijd zijn we erin geslaagd om een steeds breder publiek aan te spreken: meer dan 600 toeschouwers deze keer !!! En de spontane, oprechte reacties van het publiek na het concert bewijzen dat het ‘Exsultate’ – concept wel degelijk werkt.

Ook nu weer voelde ik me na het concert een “bijzonder gelukkige & fiere dirigent”.

Wat is het fijn om zulke enthousiaste zangers te mogen leiden !!! Daarom:

dank je wel voor al die inspanningen en de repetities van de voorbije weken,
dank je wel voor zovele mooie muzikale momenten.
dank je wel om open te staan voor vernieuwingen (bv. choreografie, pakjes, …)

Een bijzonder welgemeende proficiat aan alle “nieuwe” zangers: op enkele maanden tijd hebben jullie een repertorium van +/- 25 liederen moeten instuderen !!! Petje af !!!

Uiteraard opnieuw een bijzondere dank aan het hele bestuur & Philip (van Liesbeth) !

Jaar na jaar worden de voorbereidingen steeds groter, intenser en complexer: een hele kerk ombouwen, een podium op maat bouwen, stoeltjes halen, doosjes vouwen, een loodzwaar altaar 3 x verslepen, aangepaste inkleding bedenken, Kuipershof klaarzetten, opruimen,  de PR (FB, website, affiches, …) die steeds tot in de puntjes verzorgd worden, …

Nooit is iets teveel voor hen en gelukkig kan het bestuur steeds rekenen op de bijkomende hulp van vele koorleden bij allerhande taken (podium, doosjes, stoelen,).

Heerlijk om zo’n koor te mogen leiden.

Exsultatiërs: “zingen maakt gelukkig” en ik kan enkel vaststellen dat we samen een “gelukkige” groep vormen EN ons enthousiasme op mensen overbrengen!

We hebben met zijn allen ons publiek oprecht geraakt en gelukkig gemaakt. Laten we samen nog vele mooie muzikale projecten realiseren !

Want zingen maakt inderdaad “gelukkig” !

Dank je wel,

Bruno
DANKWOORD BESTUUR

We waren goed op tijd begonnen met de promotie en de kaarten vlogen de deur uit!! Twee weken voor het concert waren we zo goed als uitverkocht. Nooit gezien.
De verwachtingen waren hoog en de spanning te snijden. En dan op 18 december…le moment suprême…wauw…dit kerstconcert was gewoon af! De combinatie met Petticoat was een zeer geslaagde formule. De variatie, afwisseling, choreografie, liedjes keuze, belichting, sfeer, samenzang,…de balans tussen Petticoat en Exsultate, de sketches waren verrassend en verfrissend. Een mooi compliment zo’n staande ovatie!

Ik wil IEDEREEN, ALLE medewerkers voor en achter de schermen bedanken! De techniekers, onze coördinator Philip, KWB ploeg, helpers aan inkom, stewards….Voor hun enthousiasme, inzet en hulp! Ook dank aan mijn collega bestuursleden: zoveel denken aan vanalles en nog wat, programmaboekje, de mooie decoratie in de kerk en in de zaal, enz…teveel om op te noemen. Kortom dank voor jullie onvoorwaardelijke inzet!

Dank aan Petticoat voor hun waardevolle bijdrage en de samenwerking! Ik ben alvast fan. Fijn dat wij mochten meegenieten van deze engelenstemmen en de toffe sketches. Ook dank aan onze onmisbare muzikanten voor hun muzikaliteit en professionaliteit.

En natuurlijk dank aan alle leden! De laatste maanden waren intensief. Vele (late) repetities, hier en daar een ongeluk,…ondanks alles bleef iedereen professioneel en was jullie inzet, flexibiliteit ongelofelijk groot. Aan iedereen een DIKKE PROFICIAT! Wat een prestatie! Ook dank aan alle leden die geholpen hebben met zaal, doosjes plooien, podium opstellen,…

Dank aan Bruno, ondertussen al 11 jaar dirigent van Exsultate. Telkens slaagt hij erin om zichzelf te overtreffen. Niet enkel artistiek: uitschrijven partijen/arrangementen tot 2u ‘s nachts, orkestrepetities, afspraken met Luc en Petticoat,…er komt meer bij kijken dan enkel dirigeren. Een welgemene en verdiende DANK U WEL. Ook dank aan Luc Stevens voor zijn inbreng, regie, choreo… Het kerstverhaal met een boodschap was vernieuwend.

Tot slot, last but not least. Dank aan het publiek voor jullie luisterbereidheid, steun en enthousiasme, de interactie tijdens het concert…Muziek brengt mensen samen maar ook samen kunnen genieten van muziek, blijft een belevenis. Daarom dank aan jullie allemaal!
REACTIES

Men kwam van heinde en ver. Er waren toeschouwers van: West-Vlaanderen (Kortrijk, Brugge), Antwerpen (Geel), Brabant, Maastricht,…en zelfs Düsseldorf!

Was jij er ook bij? Reageren kan nog steeds via Facebook of mail: webmasteratexsultatedotbe

“Ik was op een fenominaal Kerstconcert in Heusden deze namiddag. Onder leiding van een knappe dirigent: Bruno Sprengers en onder regie van Luc Stevens. Bewondering alom. Onvoorstelbaar wat een mooie muzikale bewerkingen Bruno hier deed en wat een heldere engelenstemmen Petticoat met hun vijven brengen. Ik heb samen met heel veel anderen genoten.”
~
“Dit was top!!! Geen alledaagse kerstliederen en veel mooie, soms grappige, maar vooral rakende bindteksten van petticoat. Ook enkele knappe jazzy-achtige arrangementen van Bruno van zeer bekende liederen zoals Silent Night. Een perfecte combinatie van koor, muziek ensemble en petticoat. Onze tickets voor het volgende kerstconcert van Exsultate zijn al gereserveerd.”
~
“Het was inderdaad SUPER, petje af voor allen die ons een ontroerende namiddag hebben bezorgd.”
~
“Als burgemeester wil ik mijn felicitaties overbrengen voor het prachtige, verrassende kerstconcert dat ik heb mogen bijwonen afgelopen zondag. Ik wens jullie nog veel succes met jullie muzikale activiteiten!”

~
“Dank voor de goede tip om heerlijk te kijken en te luisteren naar het beste concert dat ik bij jullie heb gezien en gehoord! Proficiat, het was uitstekend, zeer goed geoefend en het concept zat zeer goed in elkaar.”
~

“Een sterk koor dat moeilijke werken aanbrengt en feilloos brengt: jullie zijn semi- profs! Zo’n hechte groep kennen wij in Brabant niet”
~
“Perfecte organisatie, een origineel Kerstprogramma met thema’s die mensen in deze periode aanspreken: blijheid afgewisseld met ontroerende momenten”
~
“Jullie genoten echt van jullie eigen concert: een dikke pluim voor de dirigent!”
~
“Mooi dat jullie jonge mensen kansen geeft om met jullie samen op te treden: waarden waarvoor andere jaloers mogen zijn!”

FOTO’S

We hebben nog niet alle foto’s ontvangen. Het online fotoalbum is nog in de maak. Maar via deze link kan je alvast een 100-tal foto’s bekijken en nagenieten!

Link foto’s Joseph Bams: https://goo.gl/photos/u7ZqhLSXktYfmnP16

WIST JE DAT?

We leggen het publiek graag in de watten met een zelfgemaakt ‘pakje’.
Onze leden plooien 600 doosjes (dat zijn 1200 papiertjes!) in allerlei kleuren met een mooie spreuk!

Het viel misschien niet op maar alle leden droegen tijdens het kerstconcert een Pink Ribbon. Deze hebben we aangekocht. Hiermee steunen we de Pink Ribbon foundation. Pink Ribbon heeft als missie borstkanker te bestrijden door middel van preventie en wil ook de aandacht vestigen op de verbetering van de levenskwaliteit van de personen die geconfronteerd worden met de ziekte en hun omgeving.
http://www.pink-ribbon.be/nl

!! AFSPRAAK OP DI 3 JANUARI IN OPVANGCENTRUM DE BARK !! 19u – Kapelstraat 73/2, Heusden-Zolder