KOM LUISTEREN OF ZING MEE!

Koor Exsultate neemt deel aan een kunstzinnig historisch project i.s.m. cultuurcentrum MUZE: Suite voor de Laatste Mijn. Een muzikaal en fotografisch eerbetoon aan de laatste koolmijn (Zolder).

Op 30 september 1992 moest de steenkoolmijn van Zolder – als laatste van de Benelux – haar deuren sluiten. De mijn van Zolder was de laatste van de Benelux en dit historisch feit willen we herdenken vanaf het weekend van 30 september & 1 oktober 2017, exact 25 jaar na de mijnsluiting.

Om dit te herdenken bundelen MUZE JAZZ ORCHESTRA, mondharmonicavirtuoos STEVEN DE BRUYN & EXSULTATE de krachten voor een gloednieuwe compositie van exact 25 minuten. De live uitvoeringen starten op 30 september 2017 in ZLDR LUCHTFABRIEK en worden omkaderd met verrassende expo’s over de mijnstreek.

25 jaar mijnsluiting en de eerste steenlegging van het nieuwe cultuurcentrum, maakt van 2017 een belangrijk jaar voor de herdenking van de Limburgse mijngeschiedenis.

‘Suite voor de Laatste Mijn’ werd gecomponeerd door een professioneel collectief van kunstenaars. Steven De bruyn, Bruno Sprengers, Marco Cirone, Lieven Cambré, de muzikanten van The Muze Jazz Orchestra.

De live uitvoering van de muziek zal ondersteund worden door een selectie verrassende beelden uit het rijke fotoarchief. Daarnaast wordt de ‘Suite’ verder omkaderd met een aantal ‘belevingsplekken’, zodat de bezoeker voor en na kan ronddwalen in het mijngebouw en aspecten kan ontdekken van zowel verleden, heden en toekomst.

Dit wordt ook weergegeven in de muziek want de suite bestaat uit verschillende delen en thema’s zoals het ontdekken van de steenkool tot multiculturele invloeden als gevolg van de migratie. Maar ook voor- en tegenspoed maken deel uit van deze rijke en boeiende mijngeschiedenis. De productie ‘Suite voor de Laatste Mijn’ kan door de Gemeente Heusden-Zolder & CC MUZE alleen maar gerealiseerd worden met de steun van een breed netwerk: Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Provincie Limburg, Vriendenkring KS, VZW Het Vervolg, CVO De Verdieping, Mijnmuseum Beringen, Museum Woutershof, Museum ‘Ons Mijnverleden’, Radio 1, Radio 2 & Het Belang van Limburg.

Prikkel je zintuigen, herbeleef het mijnverleden op een bijzondere manier. Tickets kosten 7,5€. Te verkrijgen via http://www.muze.be

De voorstellingen voor het publiek zijn op 1, 7, 8 oktober. De suite duurt zo’n 25 min. Deze wordt meermaals per dag, in blokken uitgevoerd.

ZING MEE

Maak deel uit van dit unieke project en geniet mee van dit historisch moment. Het project heeft intussen al veel media aandacht gekregen. 25 jaar mijnsluiting is dan ook een niet alledaags gebeuren. Als Limburger zijn we dan ook trots op onze mijngeschiedenis Ook Het Belang van Limburg zal hier ruim aandacht aan besteden. Terecht want onze mijnen hebben tot op de dag van vandaag nog steeds een grote aantrekkingskracht. De mijnsuite wordt live uitgezonden door Radio 1. Daarnaast is er ook een voorstelling voor genodigden waaronder gouverneur Herman Reynders en Bart Tommelein.Voorwaarden

  • Engagement: bereid zijn om deel te nemen aan minstens 5 opvoeringen
  • GOEDE basiskennis notenleer is vereist (gelet op het beperkt aantal repetities)

Plaatsen

  • 3 sopranen
  • 3 alten
  • 6 tenoren
  • 6 bassen

Voor meer info stuur een mailtje naar webmasteratexsultatedotbe en u zal alle praktische informatie ontvangen betreft repetitie data, locatie, enz..

Download ook onze FOLDER voor projectzangers:

170904folder.mijnsuiteprojectzangers.pdf (rechtermuisknop -> opslaan als)

Indien u zich wenst in te schrijven, vermeld je uw gegevens: naam, voornaam, adres, email, geboortedatum, notenleer kennis en stem voorkeur.