Onze eerste gezamenlijke repetitie van de Kaartridder hebben we achter de rug! Een toch wel experimenteel project omdat het buiten ons ‘gewoonlijk’ repertoire valt. Maar onbekend is niet onbemind…en dus hebben we samen al hard geoefend. Het stuk krijgt al een zekere vorm. De Kaartridder is een compositie van Rob Casteels en zal voor het eerst uitgevoerd worden op 29 September in Landen. Het zal een totaal-spektakel worden met muziek, woord, en dans. Wij zullen deel uitmaken van een groots koor. Hieronder vind je meer info over de legende van de Kaartridder.

Een volledige impressie van deze repetitie kan je terug vinden in ons Flickr album.
 

De legende van de Kaartridder.

Riddart, de bewoner van kasteel Borckhoff, raakt na de de vroegtijdige dood van zijn vrouw aan het kaartspel verslaafd en verspeelt al zijn geld. Door zijn ziel aan de duivel te verkopen kan hij nog zeven jaar in weelde leven. Als zijn vrienden aan het eind van deze periode tijdens een groot afscheidsmaal vernemen welk lot Riddart te wachten staat, raden ze hem aan tot de heilige Gertrudis te bidden. Dan vertrekt de ridder te paard naar het bruggetje waar de duivel hem opwacht om zijn ziel op te eisen. Maar Sint-Gertrudis is ongemerkt achter de rug van de ridder meegereden en drijft de duivel op de vlucht. Riddart keert berouwvol naar zijn kasteel terug en leeft voortaan in soberheid. Na zijn dood wordt hij op het kerkhof van Heppeneert begraven. De grafsteen, waarop harten en ruiten waren afgebeeld, werd ingemetseld in de muur van de kerk. Even voorbij de kerk houdt een fontein in de vorm van een kaartspel de herinnering aan deze legende levend. (bron)