De kaartridder. 3 uitverkochte uitvoeringen op 29 & 30 September met staande ovatie. Wat een spektakel! Een totaal-spektakel welteverstaan met dans, toneel, muziek…een mix van opera/musical/theater/… De legende kwam tot leven en werd op indrukwekkende en soms op subtiele wijze uitgebeeld. ‘De Kaartridder’ is een groots werk dat geschreven werd door Rob Casteels in kader van 800 jaar Landen.

Het was een werk waarvan we in niet echt wisten wat we ervan moesten verwachten omwille van het experimenteel karakter. Maar langzaam aan, repetitie na repetitie begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. En dan uiteindelijk na de uitvoering met orkest, leefde er het gevoel van  ‘wat een fijne ervaring!’. Ik heb dan ook verscheidene positieve reacties gehoord van zowel koorleden als publiek. Toch wil ik even vermelden dat dit project een enorme toewijding en investering vergde van alle deelnemers, absoluut niet vanzelfsprekend. Maar de intensieve beleving ervan heeft ertoe bijgedragen dat de voldoening achteraf des te groter was. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Zoals Bruno al op de repetitie liet weten, een dikke dikke proficiat aan iedereen!

Enkele reacties:

“Het was prachtig, voor herhaling vatbaar, en dit allemaal in Landen!”

“Proficiat aan allen. Het was geweldig!”

“Het was geweldig! Bedankt muzikanten, zangers , artiesten, dansers, organisatoren voor het mooie spektakel. Het was af!”

“Ik wens een fijn verlof toe aan de Kaartridder, maar geen zeven jaar ;-) Ik hoop dat we ten laatste binnen enkele maanden opnieuw kunnen optreden (steun Exsultate Koor?) te Heusden-Zolder, Maaseik, Heppeneert? Dromen mag …”

“Vandaag de laatste vertoning bijgewoond. Gewoon SUPER. Een dikke proficiat aan alle medewerkers en bedankt voor de fijne avond!”

“Het was een hele ervaring, echt de moeite waard wel!”

“Ondanks alle twijfels en algemene misnoegdheid vooraf is de Kaartridder een spetterend spektakel geworden en kende hij een ongelooflijke bijval bij het publiek. Ik heb ervan genoten en was blij een radertje te mogen te zijn in het geheel. Proficiat aan eenieder die zijn steentje bijdroeg, maar vooral aan de dirigent en componist Rob Casteels die ons op een vriendelijke, rustige manier op sleeptouw nam. Een ongelooflijk schouwspel om 800 jaar Landen af te sluiten”