Zoals je kan zien op onze kalender hebben we nog een aantal interessante projecten voor de boeg. Hierbij willen wij een warme oproep doen naar iedereen die graag zingt en met ons wil meezingen. Hou deze pagina zeker in het oog want bijkomende uitleg over bv inschrijvingen, folders,… zal hier verschijnen.

De projecten op een rijtje.

BISDOMSACRAMENTSVIERING

Wat:

“Sacramentsdag” is het rooms-katholieke hoogfeest op de donderdag na Pinksteren dat de aanwezigheid van Christus in de eucharistie centraal stelt: Jezus Christus geeft zich als voedsel in de gedaante van brood en wijn aan de gelovigen. Net zoals witte donderdag herdenkt dit feest de instelling van de “eucharistie”. Vroeger werd dan op de zondag nadien, sacramentszondag, een plechtige processie gehouden waarbij de priester de hostie in een vergulde ‘monstrans’ aan het volk toonde. De ouderen onder jullie zullen zich deze processie zeker nog levendig herinneren.
Het bisdom Limburg wil dit “feest van de eucharistie” nieuw leven inblazen met een feestelijke pontificale viering op DONDERDAG 30 MEI 2013 OM 19U30 in de Sint-Quintinuskathedraal Hasselt, waarbij heel het bisdom actief wordt betrokken. Daarom heeft men ons dekenaat Beringen, gevraagd of wij bereid zijn om deze viering muzikaal mee op te luisteren samen met het St-Quintinusmannenkoor. Een combinatie van samenzang en feestelijke koormuziek.
Praktisch

Waar en wanneer: Donderdag 30 Mei 19u30 –  Sint-Quintinuskathedraal Hasselt

Repetities: dinsdag 21 en 28 Mei (Brugstraat 14, Heusden-Zolder)

Inschrijven: mailen naar bsprengersatscarletdotbe  (bsprengersatscarletdotbe)  

 

GULDENSPORENVIERING

Wat:

Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli organiseert het Limburgse Guldensporencomité al gedurende verschillende jaren in de provincie Limburg een ‘Guldensporenviering’. Juliaan Wilmots – zonder twijfel een van Vlaanderens bekendste koordirigenten – was tot aan zijn overlijden in 2002 – jarenlang de artistieke coördinator van deze organisatie. Het zal jullie dan niet verbazen dat de koorzang steeds een prominente rol kreeg toebedeeld in dit hele gebeuren. Dit is vandaag nog altijd zo.

We zullen bekende vlaamse liederen, kleinkunst en samenzang brengen met begeleiding van combo en strijkers.

Praktisch:

Waar en wanneer: Zondag 7 Juli 15u – Cultuurcentrum Muze

Repetities: Vanaf 4 Juni (brugstraat 14, 3550 Heusden-Zolder)

Inschrijvingsformulier/folder: Folder-Guldensporenviering-2013.doc (rechtermuisknop -> opslaan als) of via het online inschrijvingsformulier

 

REQUIEM FAURE

Wat:

Uitvoering het Requiem van Fauré i.s.m. Kathedraalkoor Hasselt. Met topsolisten en orkest. Meer info volgt!

Praktisch:

Waar en wanneer: Zaterdag 26 Oktober (Hasselt) en Zondag 27 Oktober (Heusden)

Repetities: Vanaf 13 Augustus (Brugstraat 14, 3550 Heusden-Zolder). Generale repetitie op 25 Oktober

Inschrijvingsformulier/folder: download folder FolderFaure (rechtermuisknop -> doel opslaan als) of via het online inschrijvingsformulier

___________________________

 

De repetities gaan door in ons repetitielokaal (Brugstraat 14, 3550 Heusden-Zolder). Meer info op onze repetities pagina

Er zal ook nog een inschrijvingsformulier verschijnen die je dan kan invullen en terugsturen. Dus hou deze pagina in de gaten! We verspreiden het formulier ook via mail en facebook.