Het was inmiddels twee jaar geleden dat we nog een kerstconcert hadden georganiseerd dus we keken er allen naar uit…maar het was het wachten waard. Wauw wat een concert! Van begin (intrede met kaarsen) tot einde (swingende nummers) was het genieten. Nu nog aan het nagenieten trouwens. Het was een gevarieerd concert met kerstliederen, klassiekers, nieuwe nummers, liederen in alle talen (Frans, Engels, Hebreeuws, Slavisch…), pop, filmmuziek,….voor ieder wat wils! Gastsolisten waren Eva en Lotte Bylois, een super getalenteerd duo met engelenstemmen. Eva en Lotte maakten meteen indruk na hun ‘Ave Maria’ van Beyonce en kregen na hun eerste nummer een spontaan applaus. Een mooie inzet van een gesmaakt kerstconcert. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen en kan je in dit artikel lezen.

DANKWOORD

Eerst en vooral wil ik de koorleden bedanken. Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! We hebben veel en vooral hard gerepeteerd: extra koordagen, partijrepetities enz.. Een serieuze voorbereiding maar het eindresultaat mag er ook zijn. Ook tijdens het concert was er de nodige concentratie, op sommigen momenten heel geconcentreerd zelfs ;-) Jullie mogen terecht fier zijn op jullie prestatie. De lovende reacties (zie hieronder) zijn dubbel en dik verdiend!

Natuurlijk ook dank aan Bruno. Dank voor uw ideëen, enthousiame, GEDULD :-p, en inspanning om ons telkens een vernieuwend en prachtig kerstconcert te bezorgen. Zowel koorleden als publiek hebben genoten. Ook dank voor alle extraatjes die je verricht, en dan heb ik het niet enkel over de muzikale bezieling. Van steun aan het bestuur tot meedenken en ook letterlijk de handen uit de mouwen steken,…Wij zijn alvast gelukkige koorleden en hopen nog veel mooie projecten samen te realiseren.Ook dank aan IEDEREEN die achter de schermen geholpen heeft. Zonder deze mensen konden we dit concert niet verwezenlijken. Ik ga geen namen noemen (want wil niemand vergeten) maar jullie weten wie jullie zijn. Van belichting tot geluid, stroom voorzien, materiaal halen en terugbrengen, tot een podium in elkaar timmeren en opbouwen….Een dikke dikke merci en dankjewel!

Tot slot wil ik in het bijzonder mijn mede bestuursleden bedanken. Die dag en nacht klaarstaan, tijdens de feestdagen het concert tot in de puntjes voorbereiden. Van decoratie tot draaiboek, bestellingen drank en eten, taakverdeling, programmaboekje…Enfin ik ga jullie het hele draaiboek besparen. Iedereen mag gerust weten dat deze mensen veel tijd en energie steken in voorbereidingen en de uitdaging telkens aangaan. Ook dankzij hen hebben we allen kunnen genieten van dit concert.

Dank u wel om te komen luisteren! Om mee te komen zingen! Dank voor uw applaus. Maar het grootste/mooiste compliment, is de spontane staande ovatie en vooral de massale opkomst! Er waren zo’n 550 aanwezigen!

We kijken alvast samen met u uit naar ons feestelijk jubileumjaar.

Sara en het bestuur

DANKWOORD BRUNO

Hallo Exsultatiërs.
There’s Hope…op een MOOIE TOEKOMST voor Exsultate !!!
De voorbije dagen heerlijk nagenoten van de prachtige namiddag die jullie me hebben bezorgd.

Met z’n allen zijn we er opnieuw in geslaagd om ons publiek een schitterend kerstconcert aan te bieden en onze muzikale lat alweer een trapje hoger te hebben gelegd.

Na het concert voelde ik me een “bijzonder gelukkige & fiere dirigent”.

Niet zozeer omdat we van ons publiek een spontane staande ovatie kregen, maar veel meer omdat ik als dirigent het geluk heb om zulke enthousiaste zangers te mogen leiden. Ik hou aan dit concert een bijzonder fijn gevoel over: Ik had contact met iedereen, ik voelde opperste concentratie, sterke dynamieken en enthousiasme waar het nodig was.

Verschillende muzikanten en zangers van de koren waar ik de voorbije weken mee heb gewerkt, zijn eveneens naar het concert komen luisteren. Nadien heb ik van hen spontaan volgende reacties gekregen: een zeer mooie koorbalans, vele kippenvelmomenten (o.a. Christmas Lullaby, Hatikva…),….

De inbreng van Eva & Lotte was een “schot in de roos”. Wat een engelenstemmen, zo zuiver, zo zaaaaaaaalig…Hun versie van “La nuit” uit Les choristes  wordt zeker in ons repertoire opgenomen: zalig en …. een onvergetelijk mooie uitvoering  … Eva & Lotte: BEDANKT!

Aan iedereen dank je wel voor al die inspanningen en de repetities van de voorbije weken, dank je wel voor al de mooie muzikale momenten zondagnamiddag.

Ook een bijzondere dank aan het bestuur! Ze hebben de laatste weken – ondanks de drukke Kerst periode voor iedereen –  tijd noch moeite gespaard om dit concert tot in de puntjes voor te bereiden. Op elk moment van de dag of nacht mocht ik hen bellen om dit of dat nog te regelen. Nooit was het te veel of te moeilijk of te …Dank je wel! Dank je wel! Exsultatiërs, ik kan het niet genoeg benadrukken maar jullie mogen echt fier zijn op deze “bestuursploeg” !!!

Uiteraard wil ik ook de hele ploeg die samen met ons dit project heeft gerealiseerd, ook nog es hartelijk bedanken.

EN IK HOOP DAT IK MET DIT TEAM NOG VELE MOOIE PROJECTEN MAG UITWERKEN !!!

Dank je wel Eva & Lotte voor jullie hemelse stemmen! Guido … mijn muzikale soulmate !!! Godfried voor de bijzonder geslaagde poëtische inbreng! Dorine, Patricia, Geertrui, Roel & Koben voor jullie muzikale professionaliteit !!!

Peter – onze  “joker” –  voor de opname, het geluidsmateriaal, de foto’s, ….

Yvo en Toon die op eigen initiatief voor heel wat bijkomende sfeerverlichting hebben gezorgd en ongelooflijk veel uren werk achter de schermen hebben verricht. Spontaan! 

Laten we met zijn allen samen Exsultate verder uitbouwen tot een warme dynamische vriendenkring waar iedereen met plezier wekelijks komt repeteren en waar elke zanger wil meewerken aan een steeds mooiere koorklank en de uitstraling van ons koor: “enthousiast, vernieuwend en een referentie in deze regio”.

Bruno,
Uw gelukkige dirigent :-)

 

 

DSC00775

 

ALLE FOTO’S (97!) vind je terug in ons online album:

KLIK HIER

Dank aan Julien Maebe, Johan Torfs, Peter Joris en Yvo Aerts voor de foto’s.
Heb je zelf ook foto’s getrokken? Dan mag je deze altijd met ons delen: bestuuratexsultatedotbe  (bestuuratexsultatedotbe)  

Beeld en geluidsopname volgen nog. Binnenkort op onze website en facebook!

REACTIES

Een verslag of foto’s omvatten nooit de ‘totaal’ ervaring. Hoezeer ik dit ook probeer te omschrijven. Daarom enkele getuigenissen/reacties. Dank aan iedereen die gereageerd heeft. Was je er bij? Reageren kan nog steeds via onze website of facebook.

 

“Aanschuiven om binnen te geraken, zaal uitverkocht de koorleden deden hun entree gewapend met stoelen om de toeschouwers nog een zitplaats te bezorgen. Dit alles prelude voor een topconcert. Het koor gesteund door briljante musici die niet terugdeinzden om  ook solistisch uit de hoek te komen. Een super ervaring. De toeschouwers konden daarna genieten van een “afterhapje en -drankje.”

“Aan heel het koor en alle mensen die het kerstgebeuren hielpen realiseren, een dikke proficiat!!!! Het was gewoon “”PRACHTIG !!””Wij wensen allen een fijne roetsj naar 2015 in goede gezondheid en zijn weer van de partij bij volgend optreden.”

“Proficiat, het concert vorige zondag was van een niveau dat kan wedijveren met de advent- en kerstuitzendingen op de Duitse TV. Nogmaals onze beste dank voor de uitnodiging; wij hebben er echt van genoten.”

“Wel de mensen waren aangenaam verrast wat wij allen hebben gebracht. Jullie zien nu, de mensen van Heusden staan te wachten naar al dat mooie dat zou meermaals per jaar kunnen gebeuren vertelden zij mij en er is honger naar al dat mooie. Dus vertel het verder enorm goed programma gebracht en iedereen met volle goestig meegezongen ook.”

“Ik was in de hemel! – Prachtig, wat een koor, ik ben zo blij dat ik er was!! – Schitterend, mooie samenzang! Genieten!! – Geweend bij sommige liedjes, ik kom terug!!”

“Schitterende samenzang. Het was allemaal zo gelijk en sereen. Zeer mooie muziek gekozen, het was genieten tot op ‘t laatst!!”

“Mijn vriendinnen vonden het gewoonweg fantastisch. De stemmetjes waren een mooie afwisseling maar het koor vonden zij het mooist.”

“Ik heb genoten vanaf de eerste noot tot de laatste.”

“Een voor mij onbekende dame wenste me proficiat met ons buitengewoon mooi concert. Zij was op uitnodiging van haar vriendin naar ons concert komen luisteren. Ze heeft er bij haar vriendin op aangedrongen om haar op de hoogte te houden van onze optredens. De dame in kwestie zingt in een koor in Hasselt.”

“Wij kregen kippenvel van de jonge solisten: Eva en Lotte Bylois. De vele kennissen en koorleden van Pro Arte Lummen die kwamen luisteren waren stuk voor stuk heel enthousiast over het geslaagd concert.”

“Hartelijk bedankt voor dit mooi concert op zondag; ik was heel blij dit concert bijgewoond te hebben. Ook mijn vrouw, Timothée en zijn vriendin waren zeer enthousiast. Het was werkelijk een echt Kerstconcert! Heel mooi waren : Lux aurumque, Ave Maria van Caccini en Hatikva. Samen zingen is ook een heel mooi idee. Gospel zingen, als men een witte huid heeft, is altijd een risico, en ik vond het goed gelukt (vooral de organist).” – J.C. Pire, Les Bengalis, Luik

“Het was inderdaad de moeite waard!” – Mijnheer Pastoor

“Ben al drie dagen aan het na-neuriën. Liedjes zitten nog altijd in mijn hoofd.”

“Dit was Exsultate op en Top! Proficiat, heb echt genoten.”

“Het was geweldig op naar volgend jaar!!!!!!!!!!!!!”

“Het was meer dan fantastisch proficiat.”

“En het was mooi. Het koor, de solisten en de belichting. Hopelijk tot volgend jaar.”