Op 18 en 19 februari trokken we met z’n allen naar Monschau om ons jubileumjaar (60 jaar Exsultate) te vieren.Het weekend was goed gevuld met leuke activiteiten, muziek en ontspanning.

Op zaterdag stond een concert gepland dat plaatsvond in de Aukirche, hartje Monschau. Het koor gaf er samen met Musica Cantica (Eupen) en SingPhonie (Roetgen), de koren van dirigent Manfred Lutter, een groots concert met staande ovatie. De opbrengst van het benefietconcert ging naar de minderjarige vluchtelingen in Aken. Na het concert werd er verbroederd met de twee Duitstalige koren. Op spontane wijze werden allerlei meezingers ingezet door Bruno, zoals ‘ik hou van u’, ‘t huukske, ‘Limburg allein’, en het Limburgs volkslied mocht natuurlijk niet ontbreken. Maar ook Manfred kende zijn Duitstalige klassiekers. Guido Leenders begeleide alles op zijn accordeon. Het was een zeer sfeervolle avond met veel entertainment, plezier, drank en vertier!

Op zondag stond er een heuse activiteit op het programma, georganiseerd door Rudi. Eerst kregen we als opwarmer een grappige ballet les van Bruno. Daarna volgde de echte activiteit waarbij het hele koor maar liefst 15 uitdagingen tot een goed einde moest brengen. Deze uitdagingen waren praktische proeven, denkproeven, quiz,…om zowel binnen als buiten uit te voeren. Plezier en hilariteit ten top. De resultaten van de uitdaging mogen er zijn. Zo hebben we vanaf nu een eigen Exsultate lied en mascotte. Maar er werd ook gedanst, gewandeld, geknutseld, breinbrekers opgelost, kaartenhuisjes gebouwd…Maar wat is nu de tegenprestatie van Rudi? lees zeker het hele verslag via onderstaande link.

ALLE VERSLAGEN MET FOTO’S EN FILMPJES
VIND JE TERUG IN ONZE APARTE BLOG!!

WEEKENDEXSULTATE.TUMBLR.COM