U was geweldig!
Bedankt voor uw aanwezigheid!

Dit was ‘A Child is born’ – Kerstconcert 2017

 

Internetgazet Heusden-Zolder
Dirigent Bruno Sprengers wist meer dan 50 zangers en een groep van muzikanten vlekkeloos te leiden door een repertoire met werk van Händel tot Moricone, in première ook een zelfgeschreven compositie van de zoon van dirigent Sprengers. (lees het volledig artikel)

 

Nieuws Heusden-Zolder. Gisterenavond Heeft Exsultate voor een uitverkochte Sint Willibrorduskerk een kerstconcert gegeven. “A child is born” was het hoofdthema.  Een wervelende kerstvoorstelling met een universele boodschap van hoop, vrede en dromen over een warme samenleving,…meer dan ooit brandend actueel!!  (lees het volledig artikel)

 

BEKIJK ALLE 170 FOTO’S IN ONS ONLINE ALBUM!!
Met dank aan Julien Maebe, Joseph Bams en Jos Neys voor de prachtige sfeerfoto’s.

>> BEKIJK ONS ALBUM! <<

Hou dit album zeker in de gaten want we zullen nog meer foto’s toevoegen van onze ‘huisfotograaf’ Wim Gelders.

 

DANKWOORD BRUNO

We hebben de voorbije jaren met zijn allen mooie muzikale projecten gerealiseerd. Toch denk ik dat 2017 voor ons allen een ‘bijzonder’ koorjaar is geweest. Leuke activiteiten zoals het koorweekend, maar ook verschillende intensieve periodes met geregeld extra repetities. Verschillende projecten in 2017 mag iedereen terecht omschrijven als “uitdagend”! Het is immers absoluut niet evident om met een beperkte kennis van notenleer, werken in te studeren zoals een

–          Almighty God uit het Sacred Concert,
–          De ‘swing’onder de knie te krijgen van een Strange New World uit de Mijnsuite of
–          Händels muzikale versieringen in zijn Messiah,
–          De bizarre nootverschuivingen in het Magnum Mysterium van Ola Gjeilo,
–          De inzetten bij het werk “Exsultate” van Koben …

Terecht mag iedereen zeggen dat het een “heavy” jaar was. Maar ik hoop van harte dat ook de voldoening bij iedereen minstens even groot is geweest. Sporters kunnen dat mooi omschrijven: “het moment dat je een medaille om de hals krijgt, besef je dat al die inspanningen, pijn en harde trainingen niet voor niets zijn geweest! Van mij krijgen jullie alvast een medaille. Ook ons publiek was laaiend enthousiast over 2017! Ik twijfel er niet aan dat ook zij jullie belonen met een ‘gouden medaille’. En het zijn niet de eersten de beste die jullie een pluim geven:
–          Fred Brouwers vertelde onomwonden aan de muzikanten van de VRT Big Band hoe superfier hij was op het koor Exsultate uit “zijn” gemeente na afloop van het Sacred Concert op 09 april 17.
–          Tom Michielsen wou ABSOLUUT Exsultate betrekken bij zijn groots “Mijnsuite”-project. Ook hij steekt niet weg dat hij een ‘dikke’ boon heeft voor alle zangers en zangeressen van Exsultate.
Ook het kerstconcert bood zich aan met ‘fameuze’ uitdagingen:
–          2 concerten: zal het ons lukken om op amper 3 jaar tijd ons publiek te verdubbelen van 400 naar 800?
–          Genummerde plaatsen: zal het ons lukken om dat op degelijke & ordelijke wijze te organiseren?
–          Moeilijke koorwerken: zal het ons lukken om het Magnum Mysterium of een For unto us a Child is born tijdig aangeleerd te krijgen èn voor een ‘aanvaardbare’ uitvoering te zorgen?

Jullie mogen nu ALLEMAAL opnieuw een hele dikke pluim op jullie hoed steken, want dank zij jullie enthousiasme, inzet, thuisstudie, extra repetitie, de hulp bij de opbouw, …. (en zo kan ik nog een tijdje doorgaan), zijn JULLIE er opnieuw in geslaagd om het publiek een mooi, verrassend – en bij momenten een “echt ontroerend” kerstconcert te bieden.

Ik weet het: zaterdag begonnen verschillenden met een “klein en bang hartje” aan het concert, voor de regie was het soms nog wat zoeken naar een juiste balans en lichtschakering en ook ik vergat enkele inzetten voor het koor. Maar ondanks dit alles mocht iedereen van ons spontane en oprecht lovende reacties ontvangen van het publiek. OOK VAN ONZE EIGEN KOORLEDEN die het concert (noodgedwongen) vanuit het publiek meemaakten.

De uitvoering van zondag kan ik als volgt omschrijven:
–          opperste concentratie
–          een goed oogcontact: ja, ook van de MANNEN!!
–          een mooie koorklank, koorbalans en sterke dynamieken!
Dus JA: de uitvoering van zondag was van een UITSTEKEND niveau !!!

Daarom: dank je wel voor al die inspanningen en de repetities van de voorbije weken & maanden, dank je wel voor zovele mooie muzikale momenten. dank je wel om open te staan voor uitdagingen en vernieuwingen, dank je wel voor het vertrouwen! Een bijzonder welgemeende proficiat aan alle “nieuwe” zangers en projectzangers WALTER, FRANK en NICO: op enkele weken tijd hebben jullie een repertorium van +/- 25 liederen moeten instuderen !!! Petje af !!!

Uiteraard opnieuw een bijzondere dank aan het hele bestuur & Philip (van Liesbeth)! Jaar na jaar worden de voorbereidingen steeds groter, intenser en complexer: een hele kerk ombouwen, een podium op maat bouwen, een loodzwaar altaar verslepen, aangepaste inkleding bedenken, een harmoniezaal klaarzetten, opruimen, promotie maken (FB, website, affiches, …), informatie doorgeven, … Nooit is iets teveel voor hen en gelukkig kan het bestuur steeds rekenen op de bijkomende hulp van vele koorleden bij allerhande taken (podium, stoelen nummeren, opruim, …). Heerlijk om zo’n koor te mogen leiden.

Exsultatiërs: “zingen maakt gelukkig” en ik kan enkel vaststellen dat we samen ons enthousiasme op heel wat mensen overbrengen! Daarom voel ik mij na zo’n intens jaar nog steeds een “bijzonder gelukkige & fiere dirigent”.

Wat is het fijn om zulke enthousiaste, geëngageerde èn bekommerde zangers te mogen leiden !!! We hebben met zijn allen ons publiek oprecht geraakt en gelukkig gemaakt. Laten we samen nog vele mooie muzikale projecten realiseren! Want zingen maakt een samenleving inderdaad “gelukkig”! Ik wens jullie allen en al jullie dierbaren een gezond, sprankelend & harmonieus 2018 toe. Uiteraard met vele mooie muzikale momenten.

Dank je wel,
Bruno

REACTIES

Bedankt voor alle toffe reacties!!

 

Waaaaaw…….In een woord Fantastisch.

Overheerlijk mooi uitgevoerde muziek, geweldige sfeer en belichting.

Een pluim voor alle uitvoerders, voor de samen werking met de zusjes Gillis.

Dezelfde pluim voor de orkestleden en de onberispelijke dirigent Bruno.
~

Een kerstconcertje in een dorpskerk… ik was benieuwd. Dit had ik nu echt niet verwacht. Het was indrukwekkend mooi ! We hebben er van genoten van de eerste tot de laatste minuut. Hoedje af voor het hele team .Nogmaals bedankt voor de tip om er naartoe te gaan. Al in mijn agenda genoteerd : volgend jaar kom ik terug.

~

Wat een klank zeg, je koor is fantastisch!
Het was een heel mooi geheel ook, je kunt er wat van!
Mijn dochters (Consorella) waren ook fier hoor!
Alvast heel veel dank!
~
Proficiat aan de dirigent voor de puike prestatie. Ik vond het Magnum Mysterium mooi en was erg onder de indruk van de compositie van Kobe Sprengers: zeer bijzonder en mooi uitgevoerd.
~
Van harte bedankt om ons een prachtige avond te bezorgen! En van harte proficiat met dit geweldig kerstconcert! Inderdaad mag je terecht fier zijn op jullie zoon, Koben, we hebben genoten! En hem persoonlijk ook proficiat gewenst! Het totale arrangement was adembenemend mooi, orgel, engelenstemmen, orkest, koor en niet te vergeten onze vriend dirigent, want zonder dirigent zou het ook niet lukken. Maar een dirigent zonder muzikanten en koor ook niet! Jullie hebben ALLEMAAL, voor en achter de schermen enorm jullie best gedaan, het onderste uit de kan zou ik zeggen! We kijken al uit naar het volgende!
~

Op za. 16/12 zijn we met een 4-tal koorleden (Villa Cantando) komen kijken/luisteren naar het Kerstconcert van Exsultate & Consorella. Er zijn ook Villa Cantando’s op zo. 17/12 komen kijken/luisteren. Het was – zoals elk jaar – een schitterend concert, met alles erop en eraan. We hebben er ten volle van genoten…
~
Ik heb al veel kerstconcerten bijgewoond, maar dit is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt. De start van het concert bezorgde me kippenvel en dit overkwam me verschillende malen tijdens het concert. De keuze van de liederen, de afwisseling de gezangen van het koor met de muzikale gedeelten en de prachtige jonge vrouwenstemmen vond ik enorm geslaagd. Ook de prachtige belichting sprak me sterk aan evenals het enthousiasme van het koor, van de muzikanten en van de dirigent. Het was “af”. Vergeet me volgend jaar geen uitnodiging te sturen!”
~
Wij hebben deze namiddag écht genoten van jullie prachtig, sfeervol kerstconcert dat heel mooi was opgebouwd met veel muzikale afwisselingen… een hele dikke proficiat hiervoor!!!
~

Dank je wel voor het mooie kerstconcert, we hebben er echt van genoten. De engelen waren wel heel dichtbij. Chapeau voor deze realisatie.
~
Het was een prachtig kerstconcert! We hebben genoten! Mooie sfeerbeelden, fantastisch gastoptreden…Volgend jaar komen we zeker terug!!!
~
Prachtig kerstconcert! Kippenvel momenten.
~
ik was deze avond op het Kerstconcert: A child is born in Heusden. EXULTATE koor olv Bruno Sprengers P R O F I CI A T. Een ongelooflijk mooi concert, dit was in samenwerking met Consorella. Zeker een aanrader !
~
Het was gewoonweg prachtig…..genieten van begin tot eind! Proficiat!!

 

DANKWOORD BESTUUR

We waren goed op tijd begonnen met de promotie en de kaarten vlogen de deur uit!! Het concert van zondag was meer dan een maand op voorhand al uitverkocht. Nooit gezien.
De verwachtingen waren hoog en de spanning te snijden. En dan op 16 december…le moment suprême…met bange hartjes maar toch het beste van onszelf gegeven. De combinatie met Consorella was een zeer geslaagde formule. De variatie, afwisseling, choreografie, liedjes keuze, belichting, sfeer, samenzang,…Ook ik heb super veel positieve reacties ontvangen.

Ik wil IEDEREEN, ALLE medewerkers voor en achter de schermen bedanken! De techniekers, onze coördinator Philip, KWB ploeg, helpers aan inkom, stewards, fotograaf….Voor hun enthousiasme, inzet en hulp!

Ook dank aan mijn collega bestuursleden: zoveel denken aan vanalles en nog wat, reserveringen noteren, genummerde plaatsen toewijzen, programmaboekje, de mooie decoratie in de kerk en in de zaal, enz…teveel om op te noemen. Kortom dank voor jullie onvoorwaardelijke inzet! Onze individuele specialiteiten, vele kwaliteiten, sterke communicatie en oprechtheid maakt ons team eens zo sterk. Een top team!

Dank aan Consorella en Nils Hellemans voor hun waardevolle bijdrage en de samenwerking! Ik ben alvast fan. Fijn dat wij mochten meegenieten van jullie engelenstemmen en indrukwekkende orgelklanken. Ook dank aan onze onmisbare muzikanten voor hun muzikaliteit en professionaliteit. Voor het eerst werd het orkest versterkt door twee super getalenteerde broers: Sebastiaan en Joachim Jamaer. Dank aan ALLE MUZIKANTEN. 

En natuurlijk dank aan alle leden! De laatste maanden waren intensief. Vele extra partijrepetities, een dubbelconcert,,…ondanks alles bleef iedereen professioneel en was jullie inzet, flexibiliteit ongelofelijk groot. Aan iedereen een DIKKE PROFICIAT! Wat een prestatie! Ook dank aan alle leden die geholpen hebben met de zaal, stoelen nummeren, podium opstellen, programmaboekjes uitdelen, toeschouwers begeleiden naar hun plaats…

Dank aan Bruno, ondertussen al 12 jaar dirigent van Exsultate. Telkens slaagt hij erin om zichzelf te overtreffen.  Hoewel het bestuur hem soms moet ‘temmen’ weet hij ons steeds warm te maken met zijn enthousiasme. Niet enkel artistiek: uitschrijven partijen/arrangementen tot 2u ‘s nachts, orkestrepetities, afspraken Consorella…er komt meer bij kijken dan enkel dirigeren. Een welgemene en verdiende DANK U WEL!

Tot slot, last but not least. Dank aan het publiek voor jullie luisterbereidheid, steun en enthousiasme, samenzang tijdens het concert…
“Muziek brengt mensen samen maar ook samen kunnen genieten van muziek blijft een belevenis. Daarom dank aan jullie allemaal!”