Foto’s en verslagen

KERSTCONCERT A CHRISTMAS FESTIVAL

“A Christmas Festival met het koor Exsultate, orkest en de onwaarschijnlijke London Quartet, moet één van de beste kerstconcerten zijn, die hier al te horen en te zien waren. Niet alleen waren de muziek, zang en samenspel van hoog niveau, ook de hele setting – koor en orkest vooraan, The London Quartet boven op het oksaal – en de decoratie in de kerk waren prachtig.”
– internetgazet Heusden-Zolder

http://www.heusden-zolder.eu/uniek-kerstconcert-met-exsultate-en-london-quartet.aspx

https://fotografie-rudi-coomans.blogspot.com/2018/12/a-christmas-festival-exsultate-london.html

BEKIJK ALLE 322 FOTO’S!
 

NIEUWJAARS-BENEFIET OPTREDEN DE BARK

“Ook al was het al ons 8ste “nieuwjaar-benefiet”optreden in opvangcentrum DE BARK, met elk jaar nieuwe bewoners blijft het telkens een verrassing wat muziek bij iedereen te weeg brengt. Oorspronkelijk keken en luisterden verschillende Afghaanse jongeren van op enige afstand naar onze Westerse koormuziek, maar gaandeweg begonnen ook hun voeten en stembanden te kriebelen. Vol enthousiasme hebben ze na ons laatste nummer ons laten kennis maken met hun volksmuziek en ritmes. Kers op de taart: een kleine jongen – ik schat +/- 6 jaar – nam zonder verpinken de micro ter hand en bracht de hele keet aan het dansen! Een absolute aanrader voor al wie het jaar op een fijne en hartverwarmende manier wil inzetten !”
ZEKER WETEN !
– Bruno

“Exsultate is geen gewoon zangkoor, zowel naar repertorium, doelpubliek als decor durven de zangers en zangeressen heel breed gaan. Van ZLDR Luchtfabriek, via een opgesmukte kerk samen met Britse topzangers tot een jaarlijks benefiet/nieuwjaarsconcert in De Bark voor de vluchtelingen in het Rode Kruis opvangcentrum. Ook nu kregen koor en dirigent weer iedereen van zijn stoel om mee te dansen en te zingen. Zelfs één van de bewoners – Sciella – bracht een mooie solo en hoopt te kunnen blijven repeteren met het koor. Eerder op de avond had de directrice van het opvangcentrum benadukt dat het er nooit saai is en dat iedere dag zijn verrassingen in petto heeft. Ook is het niet altijd makkelijk met 90 bewoners uit verschillende landen, vaak met 6 op 1 kamer met verschillende nationaliteit, taal en cultuur. Het concert vanavond vormde dan ook meer dan een aangename afwisseling.”
– Internetgazet Heusden-Zolder

http://heusden-zolder.eu/exsultate-brengt-hartverwarmend-concert-in-bark.aspx

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20190109_04089350/zangkoor-exsultate-brengt-nieuwjaarsconcert-in-de-bark

https://fotografie-rudi-coomans.blogspot.com/2019/01/exsultate-koor-nieuwjaarsconcert-in-het.html

BEKIJK ALLE 136 FOTO’S!